Vis det fulde website

MediaWatch

Formand for Ritzau om hackerangreb: "Ubehageligt, nederdrægtigt og chokerende"

Hackerangrebet mod Ritzaus Bureau viser, at mediebranchen ikke er fredet, når det gælder kriminelle angreb, siger bestyrelsesformand for nyhedsbureauet, Alex Nielsen.

Alex Nielsen afløste i 2018 Erik Bjerager som bestyrelsesformand for Ritzaus Bureau, der er ejet af en række dagblade samt DR | Foto: Ritzau / scanpix//

IT-sikkerhed er med et enkelt slag røget op i toppen af dagsordenen hos Ritzaus Bureau, efter nyhedsbureauet tirsdag blev ramt af et alvorligt hackerangreb. Det gælder også på bestyrelsesniveau, hvor temaet bliver en prioritet, forklarer bestyrelsesformand Alex Nielsen.

"Det er klart, det er et forhold, der også påkalder sig bestyrelsens opmærksomhed og interesse, og som vi selvfølgelig vil følge op på. Ritzau har en særlig samfundsfunktion, og vi vil i lighed med andre virksomheder gennemgå vores sikkerhedsrutiner og tage action i den retning, så vi prøver at beskytte os endnu mere mod sådanne kriminelle angreb. Vi har drøftet dette før, men det er da helt klart, at emnet igen skal på bordet," siger Alex Nielsen, der også er adm. direktør og ansv. chefredaktør for Herning Folkeblad og Mediehusene Midtjylland.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Tilmeld MediaWatch gratis nyhedsbrev

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra MediaWatch

Job

Se flere jobs