Vis det fulde website

MediaWatch

Berlingske-chef sætter i mail til TV 2 navn på chef der påtalte graviditet

I en henvendelse til TV 2's ledelse har chefredaktør på Berlingske, Mette Østergaard, berettet om sin konkrete oplevelse som ansat på TV 2, hvor hendes graviditet blev gjort til et problem for hendes karriere.

Mette Østergaard, chefredaktør hos Berlingske, har tidligere været bl.a. chefredaktør på TV 2 News og politisk redaktør på Politiken. | Foto: Martin Lehmann/Politiken

Mette Østergaard, chefredaktør på Berlingske, har kontaktet TV 2 og oplyst tv-selskabet om, hvem der i hendes tid på tv-stationen problematiserede hendes graviditet arbejds- og karrieremæssigt, skriver Berlingske.

"Jeg har sendt en mail til TV 2s nuværende ledelse, hvor jeg beskriver sagen, og hvor jeg også nævner, hvem den pågældende chef er. Jeg synes, de har ret til at vide, hvem det konkret er, vi taler om, og det må så være op til dem at håndtere den sag på den måde, de synes er mest rigtig," siger Mette Østergaard til Berlingske.

Chefredaktøren skrev mandag en kommentar i Berlingske om sexisme i mediebranchen. Her nævnte hun bl.a. episoden, hvor en mediechef gjorde et problem ud af, at Mette Østergaard var gravid, og som hun nu har oplyst TV 2 om.

"Jeg måtte stå skoleret på den store mediechefs kontor, hvor jeg blev bedt om at forklare, hvordan jeg mente, jeg kunne håndtere et så ansvarsfuldt job med et lille barn på vej. Endda som enlig mor. Det var en kombination, han havde svært ved at se for sig. Det blev direkte sagt, at min graviditet var en "anledning" til at se på min fremtidige rolle," skrev Mette Østergaard bl.a. i kommentaren.

Debatten om sexisme og flere tidligere ansattes beretninger over for Berlingske om en problematisk kultur i TV 2's nyhedsafdeling har fået ledelsen til at indkalde til et medarbejdermøde. Det gik i gang i dag, tirsdag, kl. 14.

Modtag nyhedsbreve fra MediaWatch

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbreve.
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
Der gik noget galt. Prøv venligst igen.

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra MediaWatch

Job

Se flere jobs