Vis det fulde website

MediaWatch

Tv-signaler forlænges – op til 150.000 slipper for sort skærm

Tv-signaler fra antenne skulle efter planen lukkes ved udgangen af marts, men udskydes nu til juni.

Foto: Thomas Borberg

Borgere, som ser tv via signaler fra antenne, kan ånde lettet op. De mister nemlig ikke tv-signalet midt i coronakrisen. 

Tv-signalerne stod til at lukke ved udgangen af marts, men det er blevet udskudt.

Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Udskydelsen gælder til 2. juni, så ingen risikerer pludselig at møde sort skærm i forsøget på at følge med i de seneste nyheder om coronavirus i Danmark.

Op til 150.000 danskere stod ellers til at miste tv-signalet 31. marts, hvis ikke de inden da havde anskaffet sig det rigtige modtageudstyr. 

DR og Boxer skulle efter planen begynde at sende antenne-tv på nye signaler og lukke ned for de nuværende ved udgangen af marts.

Når der lukkes for signalerne, vil en række husstande ikke længere modtage tv-signal på deres nuværende apparater. 

Kulturministeriet har estimeret, at omkring 150.000 danskere risikerer at blive berørt, når det træder i kraft.

De berørte mobilselskaber har accepteret at vente med at tage tv-frekvenserne i brug til 2. juni, ligesom DR og Boxer har accepteret at udskyde overgangen til nye signaler.

"Jeg er meget glad for den store velvilje i branchen til at udskyde lukningen af antenne-tv-signalerne, så der ikke er nogen, der oplever, at deres fjernsyn går i sort ved udgangen af marts."

"Tv'et er for mange – særligt ældre – den væsentligste kilde til information og underholdning. Og vi skal passe ekstra godt på vores ældre i denne tid," siger kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

Lukningen af antennesignalerne sker på baggrund af en bred politisk aftale om en vækstplan for digitalisering i Danmark, som blev indgået i februar 2015. 

Et af elementerne i planen er, at 700 MHz-frekvensbåndet, der i dag benyttes til udsendelse af antenne-tv, fra april 2020 i stedet skal anvendes til mobilt bredbånd (5G). 

Det har Danmark forpligtet sig internationalt på skal ske senest d. 30 juni 2020.

Mere fra MediaWatch

Job

Se flere jobs