Vis det fulde website

MediaWatch

DR-generaldirektør før medieforhandlinger: Husk på konsekvenserne ved at spare

Forud for de kommende medieforhandlinger minder DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn politikerne om de ændringer, de gennemførte besparelser har betydet for indholdet, og beder politikerne stå på mål for konsekvenserne, hvis der skal spares igen.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

De kritiske reaktioner på, at DR fra årsskiftet har lukket tre flow-tv-kanaler, en radiokanal og en række programmer, har været talrige og er kommet fra alle kanter, skriver Maria Rørbye Rønn, DR's generaldirektør i et debatindlæg på Altinget, hvor hun appellerer til politikerne om at stå på mål for konsekvenserne af at skære i DR's budget.

"Politikere, der ønsker at spare på public service, kan naturligvis gøre det. Men jeg håber, at man vil huske og stå på mål for de konsekvenser, som det får for dansk indhold," skriver hun i debatindlægget.

Forhandlingerne om et nyt medieforlig går efter planen i gang i løbet af 2020. I juni 2018 blev det seneste medieforlig indgået af den daværende VLAK-regering og Dansk Folkeparti. Efter folketingsvalget i sommeren 2019 gjorde den nye socialdemokratiske regering samt støttepartierne Radikale Venstre, Enhedslisten og SF det klart, at der ikke længere var flertal bag medieaftalen fra 2018 og lagde op til nye forhandlinger.

I foråret 2018 blev det vedtaget, at DR's politiske ramme skal beskæres med 20 pct. frem mod 2023. Det førte til, at DR i en første runde besparelser skulle spare 420 mio. kr. frem mod 2021. Det er de besparelser, der blandt andet har resulteret i, at DR K fra årsskiftet lukkede som selvstændig tv-kanal, at radiokanalen P7 Mix blev afviklet, og at DR Ultra og DR3 blev til rene streamingkanaler.

Hvis næste runde af besparelser i 2022 og 2023 bliver til virkelighed, skal DR skære yderligere omkring 255 mio. kr. af omkostningerne.

Modtag nyhedsbreve fra MediaWatch

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbreve.
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
Der gik noget galt. Prøv venligst igen.

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra MediaWatch

Job

Se flere jobs