Vis det fulde website

MediaWatch

Nyt lokalmedie vil lukke hullet efter Morsø Folkeblad

Tidligere journalist på Morsø Folkeblad, der lukkede sidste år, vil søsøtte nyt abonnementsfinansieret lokalmedie til morsingboerne på nettet.

Et nyt digitalt lokalmedie funderet på brugerbetaling ser dagens lys på Morsø, skriver fagbladet Journalisten. Efter lukningen af Morsø Folkeblad, som Nordjyske Medier besluttede at lukke sidste år, er der opstået et vakuum i lokaldækningen, mener initiativtager David Højmark.

"Folk er oprigtigt kede af, at de har mistet Morsø Folkeblad. Jeg tror, det er gået op for dem, at hvis man vil have et lokalt medie, som virkelig er lokalt, så er man også nødt til at betale for det og bakke op om det," siger David Højmark, der er tidligere sportsjournalist på Morsø Folkeblad, til Journalisten.

Ud over at lukke Morsø Folkeblad lukkede Nordjyske Medier også tv-stationen 24nordjyske. I alt 13 stillinger blev nedlagt i den forbindelse. Koncernen har efterfølgende bebudet omstillinger og besparelser for 40 mio kr. i år, der gennemføres i slutningen af januar, og yderligere 30 mio. kr. i 2021.

Modtag nyhedsbreve fra MediaWatch

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbreve.
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
Der gik noget galt. Prøv venligst igen.

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra MediaWatch

Job

Se flere jobs