Vis det fulde website

MediaWatch

Strid om tech-skat i Frankrig får tidsfrist på to uger

Inden for de næste 14 dage skal USA og Frankrig have fundet en løsning på deres strid omkring den franske tech-skat på bl.a. Google og Facebook.

Foto: MARIO TAMA/AFP/Ritzau Scanpix

Efter Frankrig har indført en særskilt tech-skat på tre pct. af indtægterne for multinationale tech-selskaber i landet, har USA truet med at indføre straftold på franske varer. Konflikten har stået på siden juli, men har nu fået en tidsfrist på 14 dage, inden parterne vil have striden løst, skriver Børsen.

"Vi har besluttet at optrappe vores indsats for at forsøge at finde et kompromis inden for OECD (international organisation for økonomisk samarbejde, red.). Vi gav hinanden præcis 15 dage, indtil vores næste møde," har den franske finansminister, Bruno Le Maire udtalt tirsdag, efter en telefonsamtale med USA's finansminister Steven Mnuchin.

Truslen om straftold på franske varer såsom champagne og ost kom fra amerkanske side i december som et modsvar til den franske beskatning af techgiganterne, der blev indført i juli 2019. Tech-skatten diskriminerer ifølge USA mod og skader amerikanske selskaber som Google, Facebook og Amazon.

Facebook advarer mod landes enegang i skattespørgsmål

Udspil til digital skat skal drøftes i næste uge 

Mere fra MediaWatch

Job

Se flere jobs